De 6 dingen waar jij als man op moet letten tijdens het scheren

Geschreven door Mohamed Moussa

Leuk dat je op mijn blog bent gekomen! In deze blog ga ik je zoveel mogelijk vertellen over mode & style, gadgets, body & mind en gezondheid. Ik vind het leuk om schrijven over dingen die ons mannen verbindt. Daarnaast schrijf ik graag over mode, hobbies, fotografie en verzorging.

23 november 2020

Scheren, mannen, heren, scheerschuim en scheercreme

Hoe moet je scheren?

Krijg elke keer een gladde, schone en pijnloze scheerbeurt.

Als er één ding is waar je Forever Men op kan vertrouwen, dan is het met je auto sleutels. Waar je ons ook mee kan vertrouwen is de dienstverlening: jou helpen met het vinden van een oplossing voor je probleem. Nu bespreken we hoe je je gezicht moet scheren. Klinkt simpel en dat zal het na deze blog natuurlijk ook zijn.

Afhankelijk van de hoeveelheid gezichtshaar zullen er veel scheerbeurten plaatsvinden in je leven. Dit zal misschien wel duizenden keren zijn. Sommige beurten gaan mis, sommige laten je eruit zien als een president, en vele zullen ergens tussen de twee landen. Je wilt immers na elke scheerbeurt fris voelen en uitzien. Dus, het is tijd om het beste scheerroutine te nemen – een dat het welzijn van je huid in gedachten heeft. (En je presidentele reputatie ook)

Als je een gladde en irritatievrije scheerbeurt wilt, moet je twee dingen onthouden: Ga langzaam over je huid heen en doe het in stappen. Er zijn specifieke producten gemaakt voor elke stap in een scheerbeurt. Op deze manier kun je de huid stap voor stap voorbereiden, soepel scheren en daarna je huid behandelen. Door de tijd te nemen en deze eenvoudige routine te volgen, is het veel waarschijnlijker dat je ingegroeide haren, een branderige gevoel en irritatie vermijdt.

1. Begin met een reinigingsmiddel en warm water

Voordat je iets aan je gezicht kunt doen, moet je het eerst wassen. Dit ontdoet de huid en het haar van overtollige olie en puin die anders vast komen te zitten in je scheermes of het gezicht kunnen irriteren. Het beste is om dit met warm water te doen. Warm water ontspant de huid en opent de poriën, waardoor de huid soepeler wordt voor een scheermesje en minder gevoelig is voor ingegroeide haartjes of scheermesjes.

2. Gebruik een scrub om de huid glad te strijken

Naast het verwijderen van vuil met een reinigingsmiddel en warm water is het ook belangrijk om een exfoliant voor mannen te gebruiken voordat je gaat scheren. Deze scrub verwijdert overtollige dode huidcellen die anders in je poriën zouden kunnen verstoppen. Ga er niet te ruw mee om: Een zachte scrub is voldoende en je huid moet binnen enkele minuten bestand zijn tegen een scheerbeurt.

3. Gebruik een pre-shave olie om de huid en het haar voor te bereiden.

Een pre-shave olie verzorgt de huid en verzacht de haren, waardoor ze allebei soepel zijn voor een scheermesje. De olie zorgt ook voor een laagje voedingsstoffen over de huid, zodat het mesje soepel en met weinig weerstand glijdt. Ook omdat de haartjes zacht worden.

Scheermes, scheerschuim, scheerapparaat en kam voor mannen

4. Breng de scheerschuim in opwaartse beweging aan

Wanneer je scheerschuim aanbrengt, doe dit dan in een opwaartse beweging, zodat de haren omhoog en weg van het gezicht worden getild. Dit zorgt voor een een gladder en nauwkeuriger scheerresultaat. Het type scheercrème of -olie dat je gebruikt is aan jou, maar neem iets dat niet overdreven schuimt en idealiter iets dat verkoelend en kalmerend werkt.

5. Gebruik een schoon en scherp scheermes.

Je zal denken dat het meevalt maar je moet je scheermes elke 6-8 scheerbeurten vervangen, of om de paar weken, wat het eerst komt. Net als bij een onderhoudsbeurt voor de auto.

Je hebt iets scherps nodig, iets glads, iets schoons. En wat dat betreft, zorg ervoor dat je je scheermesje afspoelt met heet water en bewaar het dan rechtopstaand op een koele, droge plaats, tot de volgende keer dat je je scheert. Oh, en het is prima als het 3 – 5 messen heeft. Om eerlijk te zijn, zolang het maar fris, scherp en een bekend merk is.

6. Spoel af met koud water en breng een aftershave aan.

Net zoals het warme water je poriën opende, heb je aan het einde van de scheerbeurt een koude splash nodig om het vuil weg te spoelen en de poriën aan te spannen. Hierdoor krimpen ze tot hun normale grootte en kan je huid er weer tegenaan. Doe daarna een kalmerend en verkoelend middel op om de huid te beschermen.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

Check hieronder meer berichten
Een sixpack trainen als man doe je zo!

Een sixpack trainen als man doe je zo!

Sixpack trainen als man. Altijd al gedroomd van een atletisch lichaam met een sixpack? Eén sixpack krijgen vraagt veel discipline, maar deze tips helpen je al verder op weg voor het verkrijgen van jouw droomlichaam. Het belangrijkste voor een sixpack: trainen Als je...

De 4 perfecte kapsels voor mannen

De 4 perfecte kapsels voor mannen

Perfecte kapsels voor mannen. Waar moeten we beginnen? De kappers zijn weer open! Eindelijk kunnen we afscheid nemen van die te lange lokken want ook in deze tijden is het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Toch lijken we het haast ontwend te zijn om antwoord te...

Gerelateerde Populaire Mannen Blogs

De 4 perfecte kapsels voor mannen

De 4 perfecte kapsels voor mannen

Perfecte kapsels voor mannen. Waar moeten we beginnen? De kappers zijn weer open! Eindelijk kunnen we afscheid nemen...

0 reacties

Een reactie versturen